SoNoRo

Constantin Chiriac

Narrator

  • Medium

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucureşti în anul 1980. Constantin Chiriac a debutat pe marele ecran în 1981, în filmul Croaziera, iar în 1987 l-a interpretat pe Nilă din ecranizarea romanului Moromeţii de Marin Preda, în regia lui Stere Gulea. În anul 1997 a jucat in filmul maghiar Gyilkos kedv, regizat de Pál Erdöss.

Este secretar general la Fundația Româno-Suedeză Rom-Swed-Aid Sibiu – Stocholm din anul 1991, din anul 1994 conduce Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, iar în perioada 1993-2001 a fost directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu și director al Centrului Cultural European din București în perioada 1999-2001.

S-a specializat în management cultural la Universitatea Hull din Marea Britanie și la Universitatea din Richmond, Virginia, Statele Unite. În 2009 a devenit director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu unde s-a remarcat și ca actor, în rolul regelui Altoum din spectacolul Prințesa Turandot după Carlo Gozzi, în regia lui Andriy Zholdak.

Este profesor la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universităţii Lucian Blaga, Sibiu. Cel mai recent rol al său este în filmul Undeva la Palilula (2010), regizat de Silviu Purcărete.