SoNoRo

CABARET VOLTAIRE

 • Vineri, 08 Noiembrie 2019

  Add to Google Calendar

 • Switch Lab

  Strada Ion Brezoianu 23 - 25 , București

  View on Map

 • 60 lei preț întreg – 50 lei early bird
  30 lei redus studenți și pensionari – 25 lei early bird studenți și pensionari
  La acest concert se vând doar locuri în picioare.

În plină desfășurare a Festivalului SoNoRo, vă propunem o mică pauză de la concertele clasice și vă invităm la un eveniment extatic la Switch Lab din cadrul Palatului Universul. Pregătim un repertoriu-surpriză, invitându-i pe muzicieni să se transforme în DJ, îndrumați de arhitectul Cristian Corvin, iar noi să le răspundem la unison: ideal, cunoaștere, bumbum, DaDa!

MUZICĂ ECLECTICĂ

Căci ați fost vreodată la o serată în care cei ce interpretează muzică clasică să pună muzică de party?! Genurile muzicale alese vor fi precum o călătorie fantastică, pentru că fiecare artist va avea playlist-ul lui, deci pregătiți-vă pentru orice, așa cum se manifestau pe vremuri dadaiștii cei liberi și experimentali! Luați în considerare și faptul că la nivel muzical, succesorul DaDa a fost punk rock-ul, David Bowie putând fi considerat un dadaist desăvârșit, iar Lady Gaga a continuat tradiția recreării absurdului artistic.

DJ set

Cu un istoric abundent la pupitru de DJ și experiența Burning Man de anul acesta, arhitectul Cristian Corvin va combina muzica preferată a muzicienilor invitați și va presăra set-ul cu muzica ce-i place.

FILME

Și pentru că muzica merge la braț cu vizualul, petrecerea SoNoRo va fi dublată de proiecția câtorva filme dadaiste, mulțumită prietenilor noștri de la Docuart. Selecție de filme de scurt metraj, cu stilistică diferită, realizate în perioada 1921-1928 cu scopul de a schița un portret al cinematografiei dadaiste – prima mișcare de film experimental din istoria imaginii în mișcare. Inovațiile formale, tendința de abstractizare, efectele speciale, critica societății burgheze sunt câteva caracteristici majore ale cinematografiei dadaiste. Astfel de filme erau denumite inițial drept filme „absolute”, deoarece nu tratau forme de realități. Investigau diferite forme vizuale, inspirate din tabloul abstract din acea vreme; era artă nonfigurativă, nonobiectivă și nereprezentativă cu trimitere către schimbările fundamentale care au loc în tehnologie, știință și filozofie.

Această practică, numit suprarealism, menit să rezolve condițiile contradictorii ale visului și realității.
Mișcarea Dada a fost alcătuită din artiști din Europa, care provin de cele mai multe ori din pictură, sculptură, fotografie, literatură sau grafică și care erau interesați de calitățile formale ale filmului.

CONCERT

Muzicienii vor pregăti un recital inspirat dintr-un repertoriu surpriză.

Mihaela Martin (Vioară), Alina Pogostkina (Vioară), Alexander Sitkovetsky (Vioară), Yuval Gotlibovich (Violă), Răzvan Popovici (Violă), Justus Grimm (Violoncel), Torleif Thedéen (Violoncel), Diana Ketler Pian), Thorsten Johanns (Clarinet) și Marcelo Nisinman (Bandoneon).

Cu spiritul DaDa în minte, vă promitem un Cabaret Voltaire de neuitat în peisajul petrecerilor din București!