SoNoRo

Yuval Gotlibovich

Violă

  • Medium

Violistul și compozitorul Gotlibovich a obținut Premiul I la Concursul Internațional de Violă „Lionel Tertis”, Concursul Aviv și Concursul de Muzică de Cameră Fischoff.

Este invitat constant la cele mai mari festivaluri de muzică de cameră din Europa, precum Kuhmo în Finlanda, Roundtp în Texas, Giverny și Villefavard în Franța și la congresele de violă din lume.

A cântat ca solist cu Orchestra Simfonică din Israel, Ansamblul Soliștilor din Tel Aviv și Orchestra Texas Festival. A colaborat cu renumiți artiști precum Menachem Pressler, George Pludmacher, Nubuko Imai, Natalia Gutman, Gary Hoffman și Mischa Maiskyand, a avut recitaluri în Sala Wigmore din Londra și Centrul Kennedy în Washington și a cântat sub bagheta dirijorilor Penderecki, Deutilleux și Gubaidulina.

Gotlibovich a compus muzică pentru două lungmetraje mute – „Cabinet of dr. Caligari” (1919) și „The Golem” (1920). Violistul a fost cel mai tânăr profesor la Facultatea Universității Indiana din 2004 până în 2008, iar în prezent este profesor la Conservatorul „Svizzera Italiana” din Lugano și la Școala Superioară de Muzică din Catalonia.

Concertele lui pot fi ascultate în toată lumea pe rețele de televiziune precum BBC în Marea Britanie, CBC în Canada, IBA în Israel, FRA în Franța, Deutschlandfunk în Germania și NPR în SUA.

Albumul cu Variațiunile Goldberg de Johann Sebastian Bach, în transcripția făcută de el pentru trio de coarde, s-a bucurat de mare succes în Spania și și-a câștigat popularitatea în Spania și a fost difuzat în media națională (radio, TV) și pe internet, într-un documentar produs de Mercedes Milà numit „The Healing Notes”. Albumul a fost ales de ziarul național „El País” drept unul dintre albumele recomandate ale anului 2012.