SoNoRo

Yuval Gotlibovich

Violă

  • Medium

Violistul și compozitorul Gotlibovich deține premiul I la concursul Internațional de Violă Lionel Tertis, Aviv și concursul de Muzică de Cameră Fischoff. Este invitat constant la cele mai mari festivaluri de muzică de cameră din Europa, precum Kuhmo în Finlanda, Roundtp în Texas, Giverny și Villefavard în Franța și congresele de violă din lume.

A cânta ca solist cu Orchestra Simfonică din Israel, Ansamblul Soliștilor din Tel Aviv și Orchestra Texas Festival. A colaborat cu renumiți artiști precum Menachem Pressler, George Pludmacher, Nubuko Imai, Natalia Gutman, Gary Hoffman și Mischa Maiskyand, a avut recitaluri în Sala Wigmore din Londra și Centrul Kennedy în Washington și a cântat sub bagheta dirijorilor Penderecki, Deutilleux și Gubaidulina.

Gotlibovich a compus muzică care acompaniază două lungmetraje mute, Cabinetul doctorului Caligari (1919) și The Golem (1920). Violistul a fost cel mai tânăr profesor la Facultatea Universității Indiana din 2004 în 2008, iar în prezent este profesor la Conservatorul Svizzera Italiana, Lugano și Școala Superioară de Muzică din Catalonia.

Concertele lui pot fi ascultate în toată lumea pe rețele de televiziune precum BBC în U.K., CBC în Canada, IBA în Israel, FRA în Franța, Deutschlandfunk în Germany și NPR în State.

Albumul cu cele 13 variații ale lui Goldberg compuse de Johann Sebastian Bach a câștigat popularitate în Spania și a fost difuzat media națională la televizor, radio și internet într-un documentar produs de Mercedes Milà numit The Healing Notes. Albumul a fost ales de ziarul național El Pais ca unul dintre albumele recomandate ale anului 2012.