SoNoRo

Svetlana Makarova

Vioară

  • Medium

Svetlana Makarova, născută la Moscova, a început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani, sub îndrumarea Ludmilei Egorova. La 10 ani, a câștigat primul său premiu la faimoasa Competiție Internațională de Tineret Ceaikovski.
În 2008, Svetlana a absolvit Conservatorul de Stat Tchaikovsky din Moscova, unde a studiat cu M. Glezarova.

Svetlana concertează frecvent ca solistă, dar face parte și din numeroase ansambluri de muzică de cameră. Printre artiștii pe care i-a întâlnit pe scenă, îi amintim pe N. Gutman, F. Helmerssohn, P. Vernikov, A. Meunier, A. Lucchesini, C. Henckel sau K. Bogino.
De asemenea, a înregistrat mai multe CD-uri cu lucări de Ceaikovski, Beethoven, Schubert sau Brahms.

Este invitată adesea la festivaluri renumite: Festivalul de Muzică Verbier din Elveția, Festivalul de Muzică Miyazaki din Japonia, Festivalul de Muzică de Cameră Eilat din Israel, „Paganiniana” din Italia sau Festivalul de Muzică de Cameră Aurora din Suedia.

În perioada 2005-2008, muziciana a predat la Colegiul de Muzică Gnessin din Moscova. Din 2008, coordonează Orchestra Palau de Les Arts Reina Sofia din Valencia, iar din anul 2014, a fost invitată să facă parte din corpul profesoral de la Haute École din Lausanne.
Svetlana Makarova cântă la o vioară N. Gagliano din 1745.