SoNoRo

Storioni Trio

Trio

  • Medium

Trio Storioni a fost fondat în 1995 în Olanda. Este compus din Bart van de Roer – pian, Wouter Vossen – vioara Laurentius Storioni, Cremona 1794 și Marc Vossen – violoncel Giovanni Grancino, Milano 1700.
Trio-ul cântă lucrări pentru trio cu pian, variind de la clasic la contemporan, de la Haydn la Henze și s-a specializat în repertoriul pentru concertele triple (Beethoven, Casella, Juon, Martinu, Moór, Vorísek). Ei au cântat în premieră concertele triple de Kevin Volans, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly și Willem Jeths.
Trio Storioni a interpretat recent trio-urile complete pentru pian de Beethoven pe instrumente de epocă și moderne. Înregistrarea concertului triplu al lui Beethoven pe instrumente de epocă cu Orchestra Simfonică din Olanda a fost foarte bine primită de către critici și a beneficiat de recenzii rafinate în revistele Sunday Times, Fono Forum și Gramophone Magazine.
Cei trei muzicieni sunt directori artistici ai festivalului anual olandez Storino Festival:Storioni Trio.
Trio Storioni a cântat pe scene precum Wigmore Hall, Carnegie Hall și la festivaluri printre care amintim Kuhmo, Mecklenburg Vorpommern Festival, Osnabrück Kammermusiktage, Festivalul Trio din cadrul Philharmonie Moscow și a susținut turnee în India, Orientul Mijlociu, Australia, Taiwan, Japonia și Statele Unite.