SoNoRo

Răzvan Popovici

Violă

  • Medium

S-a născut într-o familie de muzicieni şi a început studiul cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Théâtre-des-Champs-Elysées din Paris. A colaborat cu Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Daishin Kashimoto, Mihaela Ursuleasa și Gilles Apap. Este invitat la festivaluri precum cel din Lucerna, Schwetzinger Festspiele, Boswil Musiksommer, Oxford Chamber Music şi Kobe Music. Printre sălile în care a cântat se numără South Bank si Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim sau Prinzregententheater şi Gasteig din München.

O experienţă benefică pentru cariera sa a constituit-o participarea în Orchestra Filarmonicii din Berlin. Răzvan a fost prim-violist invitat al Filarmonicii din Essen, al orchestrelor de cameră din München, Köln şi Kobe şi al Filarmonicii de Cameră din Salzburg.
Este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte „Pèlerinages” din München şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti.

Concertează în întreaga lume, ca membru al Ansamblului Raro. În 2009-2010 a debutat în Musashino Hall din Tokyo, în Konzerthaus şi Musikverein din Viena şi la Carnegie Hall din New York.