SoNoRo

Răzvan Popovici

Violă

  • Medium

S-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem şi Wolfram Christ. A cântat ca solist în mai multe ţări europene, în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris. A colaborat cu Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Alexander Lonquich, Rainer Kussmaul, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto, Mihaela Ursuleasa, Gilles Apap şi Thomas Demenga. Este invitat regulat la festivaluri din întreaga lume, cum ar fi Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Schwetzinger Festspiele, Harrogate Festival, Ferrarra Musica, Boswil Musiksommer, Oxford Chamber Music Festival şi Kobe Music Festival. Printre sălile în care a cântat se numără South Bank si Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim sau Prinzregententheater şi Gasteig din München.
O experienţă benefică pentru cariera sa a constituit-o participarea sa ca instrumentist în Orchestra Filarmonicii din Berlin în perioada 2000-2001. Răzvan a fost prim violist invitat al Filarmonicii din Essen, orchestrelor de cameră din München, Köln şi Kobe şi al Filarmonicii de Cameră din Salzburg.
Răzvan este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte de muzică de cameră “Pèlerinages” din München şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti.
Concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. În sezonul 2009/2010 a debutat în Musashino Hall din Tokio, în Konzerthaus şi Musikverein din Viena şi în Carnegie Hall din New York.