SoNoRo

Philippe Graffin

Vioară

  • Medium

Philippe Graffin este un violonist francez, născut în Romilly-sur-Seine, din Franța. A fost student al lui Joseph Gingold și Philippe Hirschhorn. Și-a format o reputație deosebită atât pentru repertoriul său francez, cât și pentru interesul față de lucrări contemporane rare. A cântat împreună cu unii dintre marii muzicieni ai timpurilor noastre: Yehudi Menuhin, Mstislav Rostropovich, Martha Argerich sau Sergiu Comissiona.

Violonistul cântă în mod frecvent cu violonceliștii Gary Hoffman și Truls Mørk, pianiștii Pascal Devoyon, Stephen Kovacevich, Claire Désert și Cvartetul Chilingirian, și este fondatorul și directorul artistic al Festivalului de muzică de cameră „Consonances” din Saint-Nazaire, Franța. A apărut în serialul BBC Proms Chamber Music și a fost director artistic al câtorva proiecte de muzică de cameră la Wigmore Hall, în Londra. Ca solist, a concertat prin toată Europa cu multe dintre principalele orchestre din Marea Britanie.

Philippe Graffin a făcut numeroase înregistrări de referință pentru Hyperion, Avie Records, ASV, Onyx Classics, Dutton Vocalion ș.a.
În prezent, este artist rezident la Universitatea Stony Brook din New York.