SoNoRo

Olivier Darbellay

Corn

  • Medium

Olivier Darbellay s-a născut la Berna și a crescut într-o familie de muzicieni. A studiat violoncelul la Conservatorul din Berna cu Patrick Demenga și Peter Hörr, precum și cornul cu Thomas Müller în Berna și Basel. El și-a terminat studiile de corn cu Bruno Schneider în Freiburg. Primul său premiu a fost la “Tribune des Jeunes interprètes” din 2000, la Lisabona, apoi a fost numit “Solist al anului 2000” la Concursul “Union of French Radios”. De susține numeroase concerte în cele mai prestigioase săli și festivaluri din Europa, America de Nord și Asia ca solist, dar și ca interpret de muzică de cameră.
Olivier Darbellay este specializat atât în repertoriul istoric, cântând pe instrumente de epocă, cât și în repertoriul contemporan, lucrând îndeaproape cu compozitori precum Holliger, Pauset, Gervasoni sau Gubler.
Olivier este corn principal al Orchestrei Simfonice din Berna și al Orchestrei de Cameră de la Basel, dar și un profesor dedicat. Ține cursuri și workshopuri în întreaga lume, și deține posturi la Academiile din Lucerna și Lausanne.