SoNoRo

Nobuko Imai

Violă

  • Medium

Violista japoneză Nobuko Imai s-a născut în Tokyo în 1943, și-a început studiile la Școala de Muzică Toho Gakuen, iar la scurt timp a plecat în America unde a studiat la Școala Juilliard și Universitaea Yale.

Are o extinsă carieră ca solistă dar și ca muzician de cameră și este cunoscută pentru concertele cu lucrări de W.A. Mozart și L.v. Beethoven.

A făcut parte din Cvartetul Vermeer Quartet și este fondatoare și membru în Cvartetul Michaelangelo alături de Stephan Picard, Mihaela Martin și Frans Helmerson.

Nobuko Imai a colaborat cu mari orchestre ale lumii cum ar fi Royal Concertgebouw Orchestra (Amsterdam), BBC Symphony Orchestra, Berliner Philharmoniker, Boston Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra, English Chamber Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, London Symphony Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra și Wiener Symphoniker.

Este cunoscută pentru metoda inovativă de abordare a instrumentului și adaptările unice din repertoriu clasic pe care le creează pentru violoncel.

A fost profesoara de violoncel la Hochschule für Musik Detmold din 1983 în 2003 și în prezent predă
la Conservatorul din Amsterdam, Conservatorul Utrecht din Olanda, Conservatorul Superior și Academia de Muzică Tibor Varga din Sion și la Conservatorul Superior de Muzică din Geneva.

Discografia ei include peste 30 de lansări de albume cu case de producție importante precum BIS, Chandos, DGG, EMI, Hyperion și Philips.

Din 1988 cântă pe o violă Andrea Guarneri din 1690.