SoNoRo

Nino Gvetadze

Pian

  • Medium

Născută și crescută în Tibilisi, pianista de origine georgiană a primit numeroase premii, printre cele mai importante fiind locul al doilea și premiul presei și al publicului în cadrul Concursului Internațional de Pian Franz Liszt, în 2008, iar în 2010 a câștigat premiul Borletti-Buitoni Trust.

Nino Gvetadze a cântat alături de dirijori celebri printre care îi amintim pe Michel Plasson, Yannick Nézet-Séguin, Michel Tabachnik, John Axelrod și Jaap van Zweden și cu orchestre renumite precum cele din Rotterdam, Haga, Bruxelles, Seul, Filarmonica Netherlands sau Orchestra Simfonică din München. Ea a susținut turnee alături de Orchestra de Cameră Mahler, Kammerakademie Potsdam și Amsterdam Sinfonietta.

Printre scenele din întreaga lume pe care a cântat se numără Bayreuth, Herkulessaal, Prinzregententheater, Bunka-kaikan din Tokyo sau Concertgebouw, dar și la festivaluri precum Spoleto, Lucerna, Kuhmo. Nino a apărut în documentarul “Story of Music” prezentat de către postul BBC4 și a cântat, în direct, la Postul Național Olandez pe instrumente ale lui Hector Berlioz și Vladimir Horowitz.

Din 2008, Nino face parte, alături de Frederieke Saeijs și Maja Bogdanovic, din “Arosa Trio”.