SoNoRo

Mihaela Martin

Vioară

  • Medium

Mihaela Martin a dobândit reputaţia de a fi unul dintre cei mai de seamă virtuozi din generaţia sa. La vârsta de cinci ani a început să studieze vioara cu tatăl ei, continuând mai tarziu cu profesorul Ştefan Gheorghiu, elev al lui George Enescu şi David Oistrach.

A câştigat numeroase concursuri internaţionale, începând cu premiul doi la Concursul Ceaikovski din Moscova la 19 ani, urmând să obţină cele mai înalte distincţii la Montreal, Sion şi Bruxelles. Premiul I câştigat la Prima ediţie a Concursului Internaţional de vioară din Indianapolis a condus-o către o carieră internaţională susţinută.

Abordând un repertoriu vast, Mihaela Martin este o solistă extrem de solicitată. Printre orchestrele cu care a concertat se numără BBC Symphony, Royal Philharmonic, Montreal Symphony, Mozarteum Salzburg, Gewandhaus Orchestra din Leipzig şi Hollywood Bowl, sub bagheta unor dirijori ca Nikolaus Harnoncourt, Kurt Masur , Charles Dutoit, sau Neeme Järvi. Cunoscută pentru calităţile sale intelectuale şi muzicale, este invitată constant la festivaluri de muzică de cameră din întreaga lume, unde colaboreză cu muzicieni ca Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaja, Nobuko Imai, Leon Fleisher sau Menahem Pressler.

Între cele mai recente activităţi de maxim interes din cariera artistei se numără un turneu în Australia, concerte cu Liverpool Philharmonic Orchestra, Orchestra Naţională a Ukrainei, Boulder Symphony (Colorado), Orchestra de Cameră Praga, Filarmonica Geroge Enescu din Bucureşti, Orchestra Beethovenhalle, concerte şi turnee în Europa cu Orchestra Naţioanlă Radio din Bucureşti, participarea la festivaluri de muzică de cameră din Ravinia, Sarasota, Verbier, Naantali şi Korsholm, şi concerte în Paris, Tokyo, Townsville, Prades şi New York.