SoNoRo

Meghan Cassidy

Violă

  • Medium

„Violista Meghan Cassidy se remarcă prin sunete sublime, printr-un simț extraordinar pentru muzica de cameră și o personalitate puternică.” (Tully Potter, The Strad).

Meghan a studiat viola cu Garfield Jackson la Academia Regală de Muzică, pe care a absolvit-o în 2010. În timpul studiilor sale, a câștigat concursul Sydney Griller și premiul „In Memoriam Sir John Barbirolli”.

În 2007 Meghan intră în Cvartetul Solstice, în 2008 în Park Lane Group, iar în 2009 în Liga Royal Overseas. Alături de Cvartetul Solstice, artista a interpretat piese la Wigmore Hall, QEH și BBC Radio 3. Și-a continuat studiile cu Tatjana Masurenko (Leipzig), Nabuko Imai (Hamburg) și cu Hartmut Rohde la IMS Prussia Cove.

Ca o încununare a eforturilor sale, Meghan a avut concerte în cadrul Festivalului de Muzică de Cameră Kuhmo (Finlanda), al Festivalului de Muzică de Cameră Oxford, al Festivalului de Muzică de Cameră North Yorkshire Moors, al Festivalul Internațional de Muzică Stift (Olanda) și în Trioul Monte Piano de la Festivalul de Muzică de Cameră din Sylt (Germania).
Meghan a făcut parte din Ansamblul London Conchord, Ansamblul Midvest, Trioul Monte Piano, respectiv Trioul Fidelio Piano, concertând regulat pe scene din Londra, Dublin, Frankfurt și Danemarca.

Pe lângă cariera sa în muzica de cameră, Meghan deține frecvent postul de prima viola în orchestre precum The London Mozart Players, Orchestra Națională BBC din Wales, Orchestra Filarmonică Regală din Liverpool, Opera North și Orchestra Națională Regală din Scoția.

Meghan este fondatoarea și Directorul Artistic al Festivalului de Muzică Maylebone.