SoNoRo

Marc Bouchkov

Vioară

  • Medium

Violonistul s-a născut în anul 1991 și a început studiul viorii la vârsta de cinci ani, alături de bunicul lui, Mattis Vaitsner.
A studiat în cadrul Conservatorului Superior Lyon și s-a transferat la Conservatorul Național din Paris, la clasa profesorului Boris Garlitzky. Acesta i-a devenit, de atunci, maestru și mentor.

În calitate de artist-concertist, Marc a evoluat extrem de rapid, susținând numeroase recitaluri în Hamburg, la Festivalul Monpellier, la Théâtre de la Ville din Paris și a colaborat cu orchestre de renume, precum Belgian National Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra Liege, Moscow Philharmonic Orchestra, hr-Sinfonieorchester sau Orchestra Sinfonica Nazionale RAI.
A debutat în sezonul 2014-2015 alături de NDR-Sinfonieorchester în Hamburg, iar în octombrie 2016, a concertat pentru prima dată la Wigmore Hall London, unde talentul său excepțional a fost recunoscut prin intermediul premiului London Music Masters.

În 2017-2018, a apărut și primul său album, cu lucrări de Ysaye, Chausson și compoziții proprii, foarte bine primit de critica de specialitate.
Sezonul 2018-2019 include colaborări cu Münchner Symphoniker și Hamburger Symphoniker, pentru ambele interpretând concertul de vioară de Ceaikovski, dar și concerte și recitaluri la Elbphilharmonie Hamburg, Maison de Radio France din Paris și Konzerthaus din Berlin.