SoNoRo

Kyril Zlotnikov

Violoncel

  • Medium

Născut în Minsk, într-o familie de muzicieni, Kyril și-a început studiile la Academia de Muzică Bielorusă cu profesorul Vladimir Perlin. Și-a continuat studiile în Israel cu profesorii Uzi Wiesel și Hillel Zori, desăvârșindu-și educația muzicală sub îndrumarea lui Michael Khomitzer, la Jerusalem Rubin Academy of Music and Dance.

În timp ce era student, Kyril a participat la cursuri de măiestrie cu Isaac Stern, Yo-Yo Ma, Natalia Gutman, Boris Pergamenschikow, Aldo Parisot and György Kurtag.
Încă din 1991, artistul a beneficiat de o bursă a Fundației Culturale America-Israel, câștigând numeroase premii în cadrul unor competiții importante.

Este membru fondator al Jerusalem String Quartet, unul dintre cele mai dinamice cvartete din lume.
Pe lângă cariera sa în muzica de cameră, Kyril a facut parte din orchestre consacrate, de pildă Orchestra Filarmonică a Israelului, Orchestra Simfonică din Ierusalim sau Camerata din Ierusalim, în colaborare cu dirijori celebri, printre care îi amintim pe Daniel Barenboim, Zubin Metha, Pierre Boulez și Simone Young.

Kyril este invitat frecvent la festivaluri importante din lumea muzicii precum Festivalul Proms, Festivalul Schwetzingen sau Festivalul Bartok.
Artistul a împărțit scena cu nume importante, precum Mitsuko Uchida, Natalia Gutman, Michael Tree sau Lang Lang.
Înca din 2003, Zlotnikov este profesor și prim-violoncelist al Orchestrei West Eastern Divan. Instrumentul la care cântă este un violoncel Giovanni Battista Ruggieri, din 1710, împrumutat dintr-o colecție particulară.