SoNoRo

Ionuț Ștefănescu

Flaut

  • Medium

Ion Bogdan Ştefănescu s-a născut la 25 aprilie 1969, în România. A debutat ca solist cu orchestra, în anul 1983 (la 14 ani), pe scena Ateneului Român, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. Din 1983 până în prezent a susţinut numeroase recitaluri şi concerte, ca solist, în România şi în străinătate: Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, U.S.A, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveția, Suedia, Norvegia.
A studiat la Universitatea de Muzică din Bucureşti și la Universitatea Illinois, Urbana-Champaign, S.U.A, avându-l ca profesor pe flautistul englez Alexander Murray.
A participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, a participat, ca interpret, la spectacole de teatru, balet și film, este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, a compus muzică pentru diverse spectacole și a publicat numeroase carți, fiind și membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Este membru al trioului Contraste, membru fondator al ansamblurilor Procontemporania și Profil, membru al cvintetului “George Enescu” și fondator al ansamblului Barock Orchestra.
Ion Bogdan Ştefănescu cântă pe un flaut Muramatsu.