SoNoRo

Henri Demarquette

Violoncel

  • Medium

Henri a început cursurile Conservatorului National Supérieur de Musique din Paris la doar 13 ani și a debutat la 17 la Théâtre du Châtelet din Paris.
El a atras atenția lui Yehudi Menuhin, care l-a invitat să cânte alături de el la Praga și Paris. A cântat alături de Orchestra Națională a Franței, Filarmonica din Londra, Orchestra de Cameră din Viena, Ansamblul orchestral de la Paris, Simfonia din Tokyo, Orchestra Națională Bordeaux-Aquitaine, Simfonia Varșovia, Neue Philharmonie Westphalen alături de Brigitte Engerer, Michel Dalberto și Boris Berezovsky.
Curios prin natură, Henri Demarquette interpretează în mod regulat compoziții muzicale contemporane și are o înclinație pentru piesele rare. Lucrează îndeaproape cu marii compozitori contemporani și a însuflețit compozițiile lui Olivier Greif (Concertul “Durch Adams Fall”), Pascal Zavaro (Concerto), Eric Tanguy (Nocturne), Florentine Mulsant (Sonata) sau Alexandre Gasparov (Nocturne).
În 2011 și 2012 a debutat alături de Simfonia Varșovia, Orchestra Filarmonicii din Saint Peterburg, Orchestra Filarmonică din Ural, NDR Hanovra, Orchestra Națională din Lille, Orchestra Franceză de Tineret sau Orchestra Philharmonică din Marsilia.
El cântă în mod regulat la Théâtre des Champs Elysées, la Salle Pleyel, la Filarmonica din Berlin, la Salle Gaveau sau la Forumul Internațional Tokyo.
Henri Demarquette cântă pe “Le Vaslin”, violoncel fabricat de Stradivarius în 1725.