SoNoRo

Gavriel Lipkind

Violoncel

  • Medium

Gavriel Lipkind s-a născut în 1977 în Tel Aviv și provine dintr-o familie emigrate din Rusia. A început să cânte la violoncel la vârsta de șase ani, a debutat la radio la vârsta de opt ani și a studiat la Academia de Muzică S. Rubin de la Universitatea din Tel Aviv.
Lipkind a părăsit Israelul când avea 18 ani și a renunțat la serviciul militar.
A câștigat numeroase premii la competiții precum Concursul Internațional de Violoncel Rostropovici de la Paris, la concursul internațional Leonard Rose din Washington și la concursul internațional de muzică ARD din München.
A lucrat cu Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Pinchas Zukerman și Yehudi Menuhin și a cântat ca solist al Orchestrei Filarmonice din Israel, al Filarmonicii din München și al Orchestrei Simfonice din Baltimore.
În 2002, Lipkind a primit două premii speciale la concursul Grand Prix Emanuel Feuermann din Berlin și a decis să se retragă o vreme pentru a-și reevalua motivațiile muzicale. În această perioada de trei ani, a urmat studii muzicologice, și-a revizuit repertoriul și a fost inclus într-un documentar german, “Ciclul de solitudine – o călătorie spre limite”.
Lipkind are un violoncel italian “Aloysius Michael Garani”. Se numește “violoncelul Zihrhonheimer” și se estimează că a fost creat între 1670 și 1680.