SoNoRo

Enrico Pace

Pian

  • Medium

Enrico Pace s-a născut la Rimini, în Italia, și a studiat pianul cu Franco Scala la Conservatorul Rossini din Pesaro, unde s-a specializat în arta dirijorală și compoziție. Ulterior a studiat la Academia de Pian „Incontri col Maestro” din Imola, cu Lazar Berman și Boris Petrushansky. Jacques de Tiège i-a fost mentor, iar începutul carierei sale internaționale a fost reprezentat de câștigarea competiției internaționale „Franz Liszt” din Utrecht, în 1989.

Enrico a susținut numeroase concerte în orașele Amsterdam, Milano, Roma, Berlin, Londra, Paris, Madrid, München, Salzburg, Praga, în țări precum Japonia sau Coreea, dar și în diferite orașe din SUA și America de Sud.

A participat la festivalurile din La Roque d’Anthéron, Verbier, Lucerna, Rheingau, Schleswig-Holstein și Husum. Printre dirijorii cu care a colaborat de-a lungul timpului, îi amintim pe Roberto Benzi, David Robertson, Andrey Boreyko, Mark Elder, Janos Fürst, Eliahu Inbal, Lawrence Foster, Stanislav Skrowaczewski, Bruno Weil și Antoni Wit.

Fiind un solist apreciat, s-a bucurat de colaborări cu orchestre importante: Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, Orchestra Filarmonică BBC, Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma, Filarmonica Olandei, Orchestrele Simfonice din Sydney și Melbourne, având și parteneri de scenă redutabili: violoniștii Akiko Suwanai și Liza Ferschtman, violonceliștii Sung-Won Yang și Daniel Müller-Schott, clarinetistul Sharon Kam și cornista Marie Luise Neunecker.

Enrico Pace a înregistrat Trioul pentru pian de Mendelssohn (Sony Classical) și integrala sonatelor pentru pian și vioară de Beethoven (Decca Classics) împreună cu violonistul Leonidas Kavakos și cu violoncelistul Patrick Demenga.

Cu violonistul Frank Peter Zimmermann a înregistrat Sonata nr. 2 pentru vioară de Busoni, 6 Sonate pentru vioară și pian BWV 1014-1019 de J.S. Bach (Sony Classical) și Sonatele de Hindemith (BIS).