SoNoRo

Enrico Pace

Pian

  • Medium

Enrico Pace s-a născut la Rimini, în Italia, și a studiat pianul cu Franco Scala la Conservatorul Rossini din Pesaro, unde s-a specializat în arta dirijorală și compoziție. Ulterior a studiat la Academia de Pian „Incontri col Maestro” din Imola, cu Lazar Berman și Boris Petrushansky. Jacques de Tiège i-a fost mentor, iar începutul carierei sale internaționale a fost reprezentat de câștigarea competiției internaționale Franz Liszt Piano din Utrecht, în 1989.

Enrico a susținut numeroase concerte în orașele Amsterdam, Milano, Roma, Berlin, Londra, Paris, Madrid, München, Salzburg, Praga, în țări precum Japonia sau Coreea, dar și în diferite orașe din SUA și America de Sud.

A participat la festivalurile din La Roque d’Anthéron, Verbier, Lucerne, Rheingau, Schleswig-Holstein și Husum. Printre dirijorii cu care a colaborat de-a lungul timpului, îi amintim pe Roberto Benzi, David Robertson, Andrey Boreyko, Mark Elder, Janos Fürst, Eliahu Inbal, Lawrence Foster, Stanislav Skrowaczewski, Bruno Weil și Antoni Wit.

Fiind un solist apreciat, s-a bucurat de colaborări cu orchestre importante: Royal Concertgebouw Orchestra, the BBC Philharmonic Orchestra, the Orchestra of Santa Cecilia Rome, the Netherlands Philharmonic, the Sydney and Melbourne Symphony Orchestras, având și parteneri de scenă redutabili: the Keller Quartet, the Quartetto Prometeo, violoniștii Akiko Suwanai și Liza Ferschtman, violonceliștii Sung-Won Yang și Daniel Müller-Schott, clarinetistul Sharon Kam și cântăreața la corn Marie Luise Neunecker.

Enrico Pace a înregistrat Trioul pentru pian de Mendelssohn (Sony Classical) și Integrala sonatelor pentru pian și vioară de Beethoven (Decca Classics) împreună cu violonistul Leonidas Kavalos și cu violoncelistul Patrick Demenga.

Cu violonistul Frank Peter Zimmermann a înregistrat Sonata nr. 2 pentru vioară de Busoni, 6 Sonate pentru vioară și pian BWV 1014-1019 de J.S. Bach (Sony Classical) și Sonatele de Hindemith (BIS).