SoNoRo

Cristian Oroșanu

Dirijor

  • Medium

Cristian Oroșanu a dirijat Orchestra de la Paris și Orchestra Națională din Bordeaux. De asemenea, a colaborat cu Orchestra Scoțiană BBC, Ansamblul Orchestral din Paris, Orchestra Lamoureux, Orchestra Națională din Porto, Orchestra Filarmonică “George Enescu”, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Filarmonicii din Bruxelles și Orchestra Kibbutz din Israel.
În Japonia, Oroșanu a dezvoltat o strânsă colaborare cu o orchestră nouă, tânără și dinamică, Orchestra Centrului de Artă Dramatică din Hyogo, unde a dirijat Rite of Spring al lui Stravinsky.
De asemenea, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich și Ingo Metzmacher.
Orosanu continuă să dirijeze intens în Bucureștiul său natal, unde are un vast repertoriu atât în ​​domeniul simfonic cât și în cel al operei.
Înainte de cariera sa de dirijor, Oroșanu a fost un muzician de corn foarte respectat.
Activitatea pedagogică a lui Oroșanu în calitate de profesor de orchestră a început în 1999 la Academia de Muzică din Cluj, unde a predat pentru 250 de elevi. Între 1999 și 2002 a participat la numeroase concerte în țară și în străinătate cu cele trei orchestre studențești.
Începând cu anul 2010, a predat la Academia de Muzică din Iași. Între 2011 și 2015, Oroșanu a predat, la Iași și Brașov, cursuri de masterclass de mare succes.
În 2016 și 2017 a fost membru al juriului celui de-al 7-lea Concurs Internațional de Dirijare Jeunesses Musicales din București.
Oroșanu este un lingvist desavârșit si vorbește fluent limba franceză, engleză, italiană, germană, spaniolă și rusă.