SoNoRo

Cornelius Zirbo

Violoncel

  • Medium

Cornelius Zirbo a început studiul violoncelului la 9 ani, iar în prezent urmează studiile de licență ale Universității Naționale de Muzică București, la clasa maestrului Marin Cazacu. S-a perfecționat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton.

Până în prezent a beneficiat de îndrumarea renumiților violonceliști Frans Helmerson, Miklós Perényi, Romain Garioud, Alexander Buzlov, László Fenyő, Jan-Erik Gustafsson, Wendy Warner.

Este ambasador al Academiei de Vară a prestigiosului Festival Verbier, loc în care a aprofundat studiul violoncelului și al muzicii de cameră cu Frans Helmerson, Miklós Perényi, Pamela Frank, Klaus Hellwig, Gábor Takács-Nagy și James Ehnes, în vara anului 2017.

A participat la masterclass-urile de violoncel din cadrul Academiei Kronberg din Germania, iar în iulie 2016 și 2018 a fost acceptat ca student activ la masterclass-ul lui Frans Helmerson, desfășurat la Palazzo Ricci în Montepulciano.

De-a lungul timpului a obținut locul I la Concursul Internațional de Coarde „StreichWerk” de la Berlin, la Concursul International „Young Virtuosos”, de la Sofia și la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală (din 2010 până în 2018).

Activitatea lui concertistică cuprinde concerte si recitaluri în prestigioase săli de concert – Konzerthaus, Foundation Louis Vuitton Auditorium, Rudolfinum, St. Martin-in-the-Field, Eglise de Verbier, Concert Hall of National Library și Ateneul Român.

Cornelius și-a făcut apariția pe scena celebrelor festivale de muzică: Verbier, Enescu, SoNoRo, Chiemgauer Musikfrühling, South Bohemian și Toamna Muzicală Clujeană.

A concertat în postură de solist cu Prague Radio Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică Academică a Filarmonicii Khmelnitsky, Filarmonica de Stat „Transilvania”, Filarmonica de Stat „Moldova”, Camerata Regală, Orchestra Natională de Tineret și Orchestra Națională „Junior”.