SoNoRo

Camerata Regală

  • Medium

Prospețime, fantezie fără limite, culori diverse și o extremă versatilitate – acestea sunt calitățile pe care muzicienii Cameratei Regale le-au dobândit în anii de existență ai acestui ansamblu. Numele Camerata Regală nu este întâmplător, orchestra primind, în anul 2009, Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Însuflețiți de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, instrumentiști de cel mai înalt nivel s-au reunit pentru a forma un ansamblu cameral de excelență.

La împlinirea a 5 ani de existență, Camerata Regală a fost decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate și a primit Premiul „Musica Viva” din partea Forumului Cultural Român.

Camerata Regală este o prezență din ce în ce mai des întâlnită pe scenele românești, unde desfășoară proiecte inedite. A fost invitată să cânte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, în edițiile 2011 și 2013, ultima apariție fiind alături de Pittsburg Symphony Orchestra, în cadrul unui proiect de anvergură intitulat „Side by Side”. Este alături de Casa Regală a României la Ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Alteței Sale Regale Principele Radu al României, de Investirea cu Titlul de Alteță Regală a Principelui Nicolae al României, Jubileului de 90 de ani al Regelui Mihai, Ceremonia Decorației Regale „Nihil Sine Deo”, aniversarea a 25 de ani de la revenirea în țară a Alteței Sale Regale Principesa Margareta.

Camerata Regală a colaborat cu soliști de renume: violoniștii Liviu Prunaru, Valentina Svyatlovskaya, Alexandru Tomescu, Rebekka Hartmann (Germania), Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Simina Croitoru, Ilian Garnetz, percuționistul Alexandru Anastasiu, flautiștii Ion Bogdan Stefănescu, Matei Ioachimescu (Austria) și Boris Lipov (Bulgaria), mezzosoprana Marianne Cornetti ( SUA), sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordachescu, Laura Nicorescu, tenorul Tony Bardon, contratenorul Cezar Florin Ouatu, pianiștii Roberto Plano (Italia), Eduard Kunz (Russia), Ben Schoeman (Africa de Sud) și Andrei Licaret, trompetistul Flavius Petrescu, actorul Eusebiu Stefănescu și istoricul Theodor Paleologu.