SoNoRo

Bernhard Naoki Hedenborg

Violoncel

  • Medium

Născut în 1979 la Salzburg, Bernhard a început să cânte la violoncel la vârsta de șase ani. La treisprezece ani, Heinrich Schiff începea să îl îndrume pe Bernhard. În plus, artistul a colaborat și cu David Geringas, Zara Nelsova și Miklos Perenyi.
Bernhard a fost încurajat de-a lungul anilor de Gyorgy Kurtag, Ferenc Rados și Gyorgy Sebok. Este câștigătorul multor competiții naționale și internaționale, obținând Medalia de Argint la Competiția Ceaikovski, dar și Premiul Muzicii Europene din Oslo.

Printre concertele din repertoriul său se numără: Șostakovici, Haydn, Schumann, Variațiile Rococo ale lui Ceaikovski, alături de Orchestra Radio din Cologne, Orchestra Simfonică din Praga, Orchestra Simfonică din Costa Rica, Orchestra Metropolitană din Tokyo și Orchestra de Cameră Bombay.

Ca membru al Ansamblului Thomas Christian, Bernhard a interpretat piese ale unor compozitori consacrați, precum Mahler, Bruckner și Debussy. Alături de Ansamblul Raro, artistul a fost în turnee în Europa și Japonia.
Și-a făcut debutul ca solist al Orchestrei de Cameră Radio Bavaria la Golden Hall, din cadrul Musikverein din Vienna.
Bernhard Naoki este Directorul Artistic al Festivalului de Muzica Kobe din Japonia.

În perioada 2008-2011, a fost violoncelistul principal în cadrul Orchestrei Tonkunstler. Din anul 2011, este membru al Orchestrei Operei de Stat din Viena, iar din 2014 a devenit membru al Filarmonicii din Viena.
Susține regulat masterclass-uri în Japonia și Europa.
Ca membru al Ansamblului Raro, Bernhard concertează frecvent în întreaga lume.