SoNoRo

Barnabás Kelemen

Vioară

  • Medium

Barnabás s-a născut în Ungaria și a început studiul viorii cu maestra Valeria Baranyai la vârsta de 6 ani. Muzicianul a intrat la clasa Eszter Perényi și la Academia de Muzică Franz Liszt la 11 ani. S-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni violoniști ai generației sale, concertând ca solist, recitator și muzician de cameră la multe dintre cele mai mari săli de concerte și festivaluri.

Barnabás a cântat cu Orchestra Națională Belgiană, Filarmonica Liverpool, Orchestra Filarmonicii Radio din Olanda, Praga, Arnheim, Lahti, München, Orchestra Filarmonică Turcă, Ochestra de Cameră Stuttgart, Orchestra Salzburg Mozarteum și Orchestra Simfonică Indianapolis. A participat la festivaluri din Ierusalim, Ittingen, Moritzburg, Cambridge, Delft, Capetown, IMS Prussia Cove, Budapesta, Praga, Salzburg și Grand Teton.

A colaborat cu dirijori precum Lorin Maazel, Sir Neville Marriner, Denis Russel-Davies, Eiji Oue, Robert Spano, Zoltán Kocsis, Péter Eötvös și Rumon Gamba.

În afară de primirea medaliei de aur în 2002 la Competiția Internațională de Vioară de la Indianapolis, muzicianul a primit și șase dintre cele 8 premii. În 2007 i-a fost oferit Premiul Cel Mare la Festivalul de Muzică Clasică Central European. Barnabás cânta la o vioară Ex-Dénes Kovács Guarneri del Gesú din 1742, primită de la statul ungar.