SoNoRo

Barnabás Kelemen

Vioară

  • Medium

Barnabás s-a născut în Ungaria și a început studiul viorii cu maestra Valeria Baranyai, la vârsta de 6 ani. Muzicianul a studiat la clasa profesoarei Eszter Perényi și la Academia de Muzică „Franz Liszt” la 11 ani. S-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni violoniști ai generației sale, concertând ca solist și muzician de cameră la multe dintre cele mai mari săli de concerte și festivaluri.

Barnabás a cântat cu Orchestra Națională Belgiană, Filarmonica Liverpool, Orchestra Filarmonicii Radio din Olanda, Praga, Arnheim, Lahti și München, Orchestra Filarmonică Turcă, Ochestra de Cameră Stuttgart, Orchestra Salzburg Mozarteum și Orchestra Simfonică Indianapolis.

A participat la festivaluri din Ierusalim, Ittingen, Moritzburg, Cambridge, Delft, Capetown, IMS Prussia Cove, Budapesta, Praga, Salzburg și Grand Teton.

A colaborat cu dirijori precum Lorin Maazel, Sir Neville Marriner, Denis Russel-Davies, Eiji Oue, Robert Spano, Zoltán Kocsis, Péter Eötvös și Rumon Gamba.

A primit Medalia de Aur în 2002, la Competiția Internațională de Vioară de la Indianapolis, unde a obținut și șase dintre cele 8 premii. În 2007 a obținut Marele Premiu la Festivalul de Muzică Clasică din Europa Centrală.

Din 2005 este profesor la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta.
Barnabás cântă la o vioară Ex-Dénes Kovács Guarneri del Gesú din 1742, primită de la statul ungar.