SoNoRo

Alexander Chaushian

Violoncel

  • Medium

Născut în Armenia, Alexander a început studiul cu bunicul său. După ce a studiat la Școala Yehudi Menuhin cu Melissa Phelps, a continuat să studieze sub îndrumarea lui Oleg Kogan la Școala de Muzică și Teatrul Guildhall din Londra.

Între anii 2000-2002 a obținut o bursă la Academia Regală de Muzică, ca membru al trioului Kempf. În 2003, a urmat studii avansate la Universitatea de Muzică „Hanns Eisler” din Berlin, sub îndrumarea lui Boris Pergamenschikiow și a lui David Geringas, absolvind în 2005.

Lista lungă de premii a lui Alexander include Premiul I la competiția „Premio Mozart” din Verona, Premiul I la Competiția Internațională de Muzică din Olanda, trei premii la Guilhermina Suggia Gift din Londra, un premiu ca solist al Orchestrei Noua Anglie și Premiul I la Concertul Tinerilor Artiști din New York.

A câștigat, de asemenea, Premiul „Pierre Fournier” și Premiul al III-lea la cea de-a XII-a Competiție Internațională „Ceaikovsky” din Moscova și la Competiția Internațională de Muzică ARD de la München.

Alexander Chaushian a concertat cu Orchestra de Cameră din Viena, Orchestra de Cameră London Mozart Players, Orchestra de Cameră The Academy of St Martin in the Fields, Orchestra Philharmonia și Orchestra Filarmonică Regală din Londra, Orchestra Suisse Romande, Ochestra Regală Națională a Belgiei, Orchestra Boston Pops și Orchestra Filarmonică din Armenia.

A colaborat cu muzicieni distinși, precum Yuja Wang, Julia Fischer, Levon Chilingirian, Yuri Bashmet, Diemut Poppen, François-Frédéric Guy și Emmanuel Pahud. Este membru al Trioului Tchaikovsky alături de Pavel Vernikov și Konstantin Bogino.

Concertează regulat în săli ca: Wigmore Hall și Queen Elizabeth Hall din London, Konzerthaus Vienna, Suntory Hall Japan, Carnegie Hall din New York și Symphony Hall din Boston.

Din anul 2002 și până în prezent, este Directorul Artistic al Festivalului Orpheus și Bacchus din Bordeaux, al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră Pharos din Cipru și al Festivalului de Muzică Yerevan din Armenia.