SoNoRo

Adrian Cioban

Oboi

  • Medium

Muzicianul Adrian Cioban s-a născut la Cluj-Napoca. A urmat studiile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj la clasa profesorului Aurel Marc. După absolvirea studiilor de licenţă, îşi continuă formarea profesională la Hochschule der Künste Bern, Elveţia, clasa profesorului Hans Elhorst unde obţine diplomele de concert şi solist cum laude.

Concertează în postură solistică alături de Camerata Lysy Gstaad, Orchestra Hochschule der Künste Bern, Ludus Ensemble Bern, Berner Symphonie Orchester, Filarmonica „Transilvania” Cluj-Napoca, Orchestra Română de Tineret, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica de Stat Sibiu.

Colaborările cu mai multe orchestre cum ar fi: Berner Symphonie Orchester, Berner Kammerorchester, Münchener Kammerorchester îi îmbogăţesc activitatea artistică.

În anul 2011 a susţinut un recital la Ateneul Român din Bucureşti în cadrul stagiunii Filarmonicii „George Enescu”.

A obţinut în anul 2001 Premiul I la concursul de oboi „Sigismund Toduţă” la Cluj, iar în anul 2004 Premiul I şi Premiul Special la „Concorso Internazionale per Oboe Giuseppe Ferlendis” din Italia.

Din anul 2019, Adrian Cioban este Conferențiar universitar doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, solo-oboist la Filarmonica “Transilvania”, membru fondator al Orchestrei Române de Tineret şi este invitat ca profesor la cursurile de măiestrie ale Academiei muzicale de vară de la Sighişoara și Musica Kronstadt, Brașov.